Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svícen s poštovními známkami (návod)

13. 5. 2016

Ahoj.

Dneska udělám další návod, ale bude trochu postcrosserský, proto ho také řadím do této kategorie.

Návod je jednoduchý, ale je to piplačka. Výsledek samozřejmě stojí za to. Pokud je někdo vášnivý filatelista, tak raději nečtěte tento článek. Nevím, zda by se Vám líbilo, jak je se známkami zacházeno. Já to samozřejmě nedělám každý den.

 

 

Co budeme potřebovat?

 

- skleničku (já použila od staré svíčky)

- libovolné použité poštovní známky

- tekuté lepidlo Herkules

- lak ve spreji (není nutný)

- štětec

- podložku (noviny)

 

 

Jak na to?

 

Samotný návod je velice jednoduchý. Pokud někdo zná ubrouskovou techniku, tak návod je zcela identický, akorát místo ubrousků použijeme známky.

 

 

Zde je návod:

 

1. Připravíme si skleničku, kterou pořádně odmastíme. Pokud použijete stejně jako já skleničku od staré svíčky, tak zde je myčka na nádobí dobrý kamarád.

 

2. A už začínáme lepit. Známky lepíme z venkovní strany skleníčky obrázkem směrem k nám. Vždy potřeme skleničku lepidlem, nalepíme známku a ještě ji přetřeme celou znovu lepidlem. Lepidlo je po zaschnutí průhledné. Lepidlo používejte tak, aby byla známka pokryta a na skleničce držela.

 

3. Takto polepíme celou skleničku, známky na skleničku pokládejte libovolně, podle Vaší fantazie. Já zvolila jen tři druhy známek, aby byl svícen trochu jednotný.

 

4. Když polepíte celou skleničku, zbývá uschnutí. Nevím, zda jsem dávala moc lepidla, ale známky mi při schnutí sjížděly, proto radím skleničku při schnutí otáčet (dnem nahoru, dnem dolů,…). Interval, v jakém to máte otáčet, poznáte sami.

 

5. Když je sklenička zcela suchá, můžete ji postříkat lakem ve spreji, který se dá sehnat v OBI nebo jiných krámech pro kutily. Já tento krok nedělala. Ale pokud chcete svícínek sem tam otřít z té strany, kde je lepidlo, tak je tento krok vhodnější.

 

 

20151213_214618_richtone-hdr-.jpg

 

 

Výsledek je hotový. Mám velikou radost a jsem ráda, že jsem se s Vámi mohla o tento výtvor podělit.

 

 

Hann

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář