Jdi na obsah Jdi na menu
 


10 způsobů, jak zdobím pohledy

1. 4. 2016

Ahoj.

 

Dneska bych se s Vámi ráda podělila o to, jak zdobím pohledy, které posílám postcrosserům. Někdy mám více času, a tak vymýšlím i nějaké zpestření. Každopádně se společně podíváme, jak ozdobit pohledy a to normálně a i neobvykle.

 

Dále Vám poradím, kam můžete pro zdobící věci skočit, ale ceny berte jako orientační. Píšu je z paměti, takže opravdu neručím, že to tak bude.

 

 

1. způsob - Pokreslení pohledu "Myšlenková mapa"

 

Tento způsob jsem poznala teprve nedávno, když mi došla pohlednice z Belgie. Párkrát jsem to viděla už dříve, ale až teď poslední dobou mě to opravdu pohltilo.

 

Tady zase záleží na fantazii a meze se vůbec nekladou. Člověk ani nemusí být skvělý malíř (já opravdu neumím kreslit). Na obrázku níže můžete vidět, co jsem vytvořila.

 

Myslím, že takové pohledy potěší opravdu nejvíce.

 

20160331_190522-1.jpg

20160331_194259-1.jpg

 

 

2. způsob - Lepenky, pásky, washi pásky

 

Kdo by tento způsob neznal. Já obvykle rozděluji lepenkou pohlednici na dvě poloviny. První polovina je určena pro adresu a známky a druhá polovina je pro samotný text.

 

Pokud posílám handmade pohlednice, tak páskou vytvořím rámeček, do kterého píši adresu a text.

 

20160331_201927-1.jpg

 

 

3. způsob - Razítka

 

Razítka nesmí chybět v žádné postcrosserské sbírce. Velkými razítky zdobím pozadí pohledu (za textem) a malými razítky dozdobuji adresu příjemce anebo oblast vedle známek (pokud tam zbyde nějaké místo).

 

Používám jak razítka dřevěná, která se musí "namáčet", tak i razítka na jedno použití (ta se namáčet nemusí).

 

Skvělé je i razítko s rámečkem na ID. Ty využívám nejvíce.

Pokud vytvořím pohlednici tak na ni dávám razítko "Made with love".

 

20160331_164820.jpg

1.jpg

 

 

4. způsob - Samolepky

 

Samolepky samozřejmě také nesmí chybět, zdobit se s nimi dá opravdu vše, meze se nekladou. Nejraději zdobím samolepkami s Krtečkem.

 

Existují i samolepky, do kterých se vpisuje ID pohlednice, což je také jeden z efektivních způsobů jak udělat pohlednici hezčí. Jednu takovou si s Vámi v nejbližší době vytvořím.

 

 

5. způsob - Známkové přítisky a napodobeniny známek

 

Někomu na pohlednici zbyde dost místa. Mně se to teda nestává, ale vím, že spousta lidí rádo lepí spolu se známkou i přítisk. Proč bychom přítisky nemohli ozdobit i pohled?

 

Jako jsem zdobila pohled washi páskami, tak přítisky bych nalepila také mezi stranu s textem a stranu s adresou.

 

20160331_201824-1.jpg

 

 

6. způsob - Jízdenky, účtenky, pytlíky od čajů, atd...

 

Už několikrát jsem posílala nalepenou jízdenku na pohledu. A musím říct, že mi to zahraniční postcrosseři velice chválili a byli nadšení. Takže se toho nebojte. Nejlepší je jízdenky nalepit na pohled s tím místem, kde jízdenka platí.

 

Na fotce můžete vidět jízdenku z Prahy a nalepila jsem ji na pohlednici s Prahou. Zároveň jsem si připravila "adresní okénko".

 

20160331_201910-1.jpg

 

 

7. způsob - Mince

 

Mince se dají velice lehko nalepit na pohlednici. Zatím jsem tento způsob nezkoušela, ale spousta lidí to takto dělá. Já bych se bála, že se mi pohlednice kvůli minci někde zatoulá, ale někdy risk znamená zisk. Z takového dárku na pohlednici bych měla radost.

 

Přilepila bych ji pomocí ozdobných pásek. Ale samozřejmě fantazii se meze nekladou.

 

 

8. způsob - Kytička z čajových sáčků

 

Umíte skládat kytičky z čajových sáčků? Já je s Vámi už skládala. Musíte ale složit maličkou kytičku, aby na pohledu zbylo ještě dost místa na psaní.

 

Způsobů, jak kytičku složit je mnoho. Já jsem pro Vás vybrala ten nejlehčí. (tento obrázek už jsme spolu skládali)

 

d.jpg

 

 

9. způsob - Adresa jako jmenovka na dárky

 

Velice jednoduchý způsob, jak oživit pohlednici. Stačí si z obyčejného papíru vytvořit jmenovku a nalepit ji na pohled. Fixou dozdobíme pohlednici, aby to vypadalo, že stužka od jmenovky někam pokračuje. Barvičky jsou jen na Vás.

 

Tento způsob poslední dobou používám hlavně na obálky.

 

20160331_201919-1.jpg

 

 

10. způsob - Vůně

 

Voňavé pohlednice jsou poslední dobou docela in. Už jsem zkoušela nastříkat svou voňavku na dopis a podle adresáta to fungovalo dobře. Po otevření dopisu adresát cítil příjemnou vůni. S pohlednicí to je zrovna tak. Akorát to nemá takový efekt, vůně cestou může vyprchat.

 

Zde si dávejte pozor, abyste si voňavkou nezničili pohled. Chce to trochu cviku, nejdříve si to vyzkoušejte na papíru.

 

 

 

Věřím, že se Vám článek líbil a našli jste v něm trochu inspirace. I když je mi jasné, že spoustu ze zmíněných věcí hojně při posílání pohlednic využíváte.

 

Vaše Hann

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář