Jdi na obsah Jdi na menu
 


Názor na profily dětí, zvířat a hraček na postrossigu

18. 3. 2016

Ahoj.

 

Dneska bych se s Vámi ráda podělila o můj názor na téma profily dětí, zvířat a hraček na postcrossigu.

 

Tohle téma se teď dost řeší na FB v české postcrossingové skupině a názory ostatních jsou kolísavé, nikdo není proti ale ani zásadně pro. Ráda bych se zamyslela nad tím, jaký to má vůbec význam.

 

Myslím si, že každý kdo má facebookový profil ví, že se na facebooku běžně objeví profil pejska anebo třeba právě narozeného dítěte. K čemu to ale lidé dělají? Chtějí se pochlubit novým přírůstkem? Nebo si chtějí posílat různé odměny přes hry, které jsou na facebooku? Nebo je za tím úplně něco jiného? Když jsem byla mladší, s kamarádkou jsme si přes hry stále něco posílaly a stejně nám to nestačilo, tak proč jsme si v této situaci nezaložily další profil? Možná v tom byl kus morálky.

 

Profil, a to kdekoli, by si měla založit osoba, která je schopná se o něj starat. Proto bych rozdělila nesmyslné profily do dvou skupin, a to profily dětí (které se v budoucnu budou moci starat o profil) a na profily „ne lidí/ne osob“.

 

Na postcrossingu nevidím důvod, proč by měla mít jedna osoba dva profily, například svůj vlastní profil a profil pejska. Napadá mě jen, že bych mohla hned posílat víc pohledů a víc bych jich mohla dostávat. Ale k čemu je potom celá sbírka, když ji nemám na svém/jednom/hlavním profilu? Já osobně mám radost, když se mi v grafech načítají kilometry a země, do kterých posílám apod. Ale každá hlava má jiný názor.

 

A co bych řekla k založení účtu pro dítě? Profil na postcrossingu by měla mít osoba, která se tomu může naplno věnovat, ví, kde a co najde a umí psát a číst. Myslím, že to rozhodně není pro malé děti, ale spíš pro větší děti, které zvládají výše uvedené věci.

Spousta lidí má názor: „Založím profil dítěti a budu mu s postcrossingem pomáhat.“

Já osobně bych asi nechtěla dostat pohled od dítěte, kde je nalepená adresa nebo případně napsaná někým jiným a kde není ani slovo ale pouze obrázek (když dítě neumí psát). Pokud by pohled za dítě psal rodič, tak potom nechápu, proč by dítě mělo mít vlastní profil, když práci za něj odvede právě rodič. Ale proč by to nemohlo fungovat naopak? Myslím tím, děti by mohly pomáhat rodičům. Nemyslíte, že je to lepší varianta?

 

Abych nějak ukončila svoje zamyšlení nad „nesmyslnými“ profily. Moje rada pro Vás je: Než si nějaký založíte, tak se zamyslete nad tím, kdyby si někdo založil „nesmyslný“ profil a Vám přišel pohled od plyšové hračky anebo třeba od Vaší mrtvé příbuzné (a to jak na facebooku, postcrossingu anebo kdekoli jinde), bylo by Vám to příjemné? Na internetu žijeme ve virtuálním světě, který je už teď často nepřehledný, tak proč ho dělat ještě více nepřehledným zbytečnými profily?

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář