Jdi na obsah Jdi na menu
 


2 podzimní a zimní dekorace (které mám doma)

1. 12. 2015

Ahoj.

Dneska jsem se rozhodla napsat něco o dekoracích, které jsem vymyslela.

Samozřejmě, že spoustou z nich jsem se inspirovala na internetu, ale na spoustu z nich nikde nebyl návod a tak jsem musela improvizovat.:)

Nevím, zda ke všemu vložím fotku, ale věřím, že většina si to bude moci představit i bez obrázků.

Věnec ze starých šál a šátků

Každý podzim uklízím svoje šuplíky se starými šálami a šátky, abych věděla, co budu v zimě nosit.

Letos jsem se rozhodla vyřadit některé kousky, které už dlouho nenosím. Jejich prodej většinou nemá smysl a vyhodit je, to mi bylo líto. Napadlo mě, co si udělat věnce.

Jednou z vyřazených šál byla i bílá s krásným vzorem. Jednoduše jsem ji omotala okolo korpusu a věnec byl na světě. Dozdobení už je jen na nás. Já mám teď období kytiček z organzy, a tak jsem na věnec jednu připnula a dozdobila korálky. Věnec vypadá moc hezky. V zimě si ho ozdobím do zimních barev a zimního motivu.

! Tipy

Moje rada k tomuto věnci. Všechny ozdoby přidělávejte špendlíky, aby se ozdoby daly sundat a věnec použít ve všech obdobích.

Pokud nemáte korpus anebo se Vám nechce ho kupovat. Vyrobte si korpus z kartonu. Stačí udělat dva kruhy (1. velký a 2. menší do toho velkého kruhu) a korpus vystřihnout/vyříznout.

20150927_151210.jpg

 

Bílé šištičky

Dalším nápadem, který jsem viděla na internetu je bělení šišek.

Je to jednoduché. Nasbírejte si při nějaké procházce šišky z borovice. Je jedno, zda zavřené nebo otevřená, každá šiška bude jedinečná a vypadat jinak.

Šišky na co nejdelší dobu namočte do Sava. Doba je na Vás, čím déle, tím intenzivnější bude výsledek. Já osobně to nechávám přes noc. Možná se Vám při namáčení šišky zavřou, ale po uschnutí by se měli zase otevřít. Po vyndání ze Sava je velice důležité položit šišky tak, aby šiška stála špičkou nahoru. Je to proto, aby byla souměrná a otevřela se.

A šišky jsou na světě. Pokud se Vám hned první nepovede, nesmutněte. Vše je jen o cviku.:)

! Tipy

Vhodné i jako ozdobičky na stromeček. Stačí udělat poutko.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář